open-navfaktor-logo
search
Usred priprema
Dok predsjednik RSBiH nagovara djecu da igraju za Srbiju: Obrvan pustio Zmajeve na "Svesrpski kup"
Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u ostavci Marinko Umičević savjetuje talentovanim rukometašima iz entiteta RS da igraju za Srbiju.
24.12.2021. u 13:25
get url
text

Poručio je to Umičević iz Loznice, a u maniru svog stranačkog šefa Milorada Dodika dodao da se u Srbiji osjeća kao kod kuće i da je Srbija njegov dom.

Upravo je u Loznici održan takozvani Svesrpski kup, na kojem je nastupio i banjalučki Borac. Organizator takmičenja je Rukometni savez Srbije.

VEZANI TEKST - Skandalozna izjava predsjednika RSBiH u ostavci: "Žao mi je što djeca iz RS igraju za reprezentaciju BiH"
  

Usred priprema rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmice Evropskog prvenstva, selektor Ivica Obrvan dozvolio je rukometašima Borca da napuste bazu i priključe se klubu u Loznici. Pomalo neozbiljno, ali tako su rekli "šefovi". Šefovi sjede u Izvršnom odboru RSBiH.

- Ja sam im dao dozvolu da nastupaju na turniru, koji je bio od značaja za njihov klub RK Borac. Oni su se najprije pojavili na okupljanju, trenirali s nama, a onda su otputovali na turnir. Konsultovao sam se sa članovima Izvršnog odbora i dogovoreno je da im odobrimo odlazak na turnir - rekao je Obrvan za SportSport.ba.

- To su mladi igrači, a i prije početka priprema bili smo upoznati s tom situacijom, tako da njihovo odsustvo nije remetilo planove niti će ovo nešto promijeniti u vezi s njihovim angažovanjem u reprezentaciji - dodao je Obrvan.

VEZANI TEKST - Ivica Obrvan saopćio spisak Zmajeva za drugi dio priprema
 

Reprezentacija BiH završila je prvi, a u nedjelju počinje drugi dio priprema za smotru najboljih evropskih rukometnih selekcija.

Na spisku su: Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje), Harun Hodžić (Chambery), Alen Ovčina (Sloboda), Vlado Draganić (Borac), Enes Keškić (Ludwigshafen), Luka Perić (Borac), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Adin Faljić (Zagreb), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Edin Klis (Zagreb), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Ivan Karačić (Maccabi), Dejan Malinović (Balatonfuredi) i Aleksandar Milojević (Leotar).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.