S ciljem zaustavljanja širenja virusa korona Dodik je ocijenio da je vrijeme da se takvi punktovi postave i na entitetsku liniju razgraničenja. On je kao primjer naveo hapšenje policijskog službenika Granične policije BiH koji je za novčanu naknadu dozvolio ulazak tri lica u BiH bez rješenja o izolaciji.

- Policijski službenici uzimaju novac za ulazak, a to je toliko opasno da Republika Srska mora da reguliše pitanje svoje samoodbrane. Ne možemo da dozvolimo da se stavimo u ruke neodgovornih pojedinaca- rekao je Dodik za RTRS.

On je naglasio da Republika Srpska "ima pravo na zaštitu i samozaštitu i da se ne smije propustiti nijedna mjera da spreči širenje virusa".

- Nismo mi poraženi, niti imamo potrebu za panikom ali imamo potrebu za dodatnom zabrinutošću, a ona proizvodi odgovornost i podrazumijeva da se preduzmu sve mjere kako bi spriječili ulazak ljudi koji su nosioci virusa i staviti ih u karantin. Svaki dan je važan - ukazao je Dodik.

On je naveo da se "već neko vrijeme u Predsjedništvu traži da se to uspostavi, ali oni tamo nešto kenjkaju".

- Nema operativne odluke, jer se nešto filozofira o tome - istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, opasnost od virusa korona je nevidljiva i zato RS podržava niz mjera koji onemogućava da se epidemija širi.

- To traži našu solidarnost koja je neophodna. Sve mjere u Republici Srpskoj protiv širenja virusa korona su preduzete, a ne mogu da kažem da je tako učinjeno i na nivou BiH i Federacije BiH - naglasio je Dodik.

 

 

Intervju - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH #RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Wednesday, March 18, 2020