open-navfaktor-logo
search
Predsjednik entiteta RS
Dodik: Prvo riješiti Ustavni sud BiH i Izborni zakon, bez toga neće moći dalje
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da su svi partneri u vlasti na nivou BiH za neko kretanje, ali da to neće biti moguće dok se ne riješe dva pitanja - Ustavni sud BiH i Izborni zakon.
24.09.2023. u 13:26
get url
text

- Epicentar svih razgovora bit će Ustavni sud BiH i Izborni zakon. Nećemo moći dalje da se krećemo dok ta dva pitanje ne riješimo - izjavio je Dodik novinarima. 

Dodik je uoči koordinacionog sastanka partnera u vlasti na nivou BiH, SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka "Trojke", koji će biti održan sutra u Mostaru, naglasio da to nije nikakva prijetnja i da ne može to da se samo jednima rješava problem, a drugi da se ignorišu.

- Mislim da smo pokazali kroz podršku pet zakona koje smo imali u posljednje vrijeme da smo ozbiljni u tome. Naš odnos prema međunarodnom faktoru u BiH je jasan, ali je jednako loše što dio strukture u BiH misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari - zaključio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik  je kazao i da će prije iz Bosne i Hercegovine otići visoki predstavnik Christian Schmidt, nego on u zatvor.

Ocijenio je da je loše po BiH što jedan dio međunarodne zajednice misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari.

Obrušio se i na američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja nazvavši ga umišljenim i prepotentnim.

- On misli da je neki mesija koji je ovdje nama došao govoriti što da radimo. On je jedan obični lažov, petljanac, koji zloupotrebom svojih kanala pokušava prikazati crnom situaciju koja nije takva. Ona je loša samo zato što ima takvih kao što je Murphy koji se miješaju u unutarnje stvari ove zemlje - dodao je. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.