Kazao je kako su "u posljednje vrijeme brojne aktivnosti koje su uperene protiv BiH predviđene Dejtonskim sporazumom i da to čine upravo oni koji se kunu u BiH".

- Tu je jedan blok okupljen oko SDA, oko dva muslimanska člana Predsjedništva Komšića i Džaferovića koji ne prestaju da se svađaju sa okruženjem i ne prestaju da iznose netačne podatke, forisaraju samo svoje politike koje su dovele do blokade u čitavoj BiH. Niz netačnih informacija u vezi sa Bosnom i Hercegovinom iznijeli su ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i Komšić. To su njihovi lični stavovi -rekao je Dodik i dodao:  

- To nisu usaglašeni stavovi i moj apel nije da oni to prestanu, jer oni to neće. Oni najviše doprinose tome da BiH ne može da funkiconiše. Održavaju se pregovori o Izbornom zakonu, između hrvatskih i muslimanskih političkih predstavnika. Nemam nikakve informacije o tome, čisto sam uvjeren da neće biti ništa, jer to muslimani neće. Muslimani neće ništa. Žele da dovedu RS u poziciju nekog đavola, prizivajući intervencionizam i povećano vojno prisustvo. Sve to sluđuje sve faktore u BiH. Komšić nije u ime BiH u Španiji, španski zvaničnici su lažno informisani - rekao je Dodik.