open-navfaktor-logo
search
Podržao Ivancova
Dodik: Nema puta u NATO, o tome odlučuje RS
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da nema odluke o članstvu BiH u NATO-u, te da je neće ni biti i da o tome odlučuje entitet RS.
04.07.2020. u 13:37
get url
text

Prokomentirao je Dodik današnje izjave Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, koji su oštro reagirali na skandalozan istup ruskog ambasadora u BiH Petra Ivancova, koji je u nediplomatskom maniru poručio kako se Rusija protivi NATO integracijama BiH.

VEZANI TEKST - Bakir Izetbegović: U BiH neće vladati Rusija, mi idemo u NATO, sviđalo se to ruskom ambasadoru ili ne

- Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose sa RS-om – izjavio je Dodik.

Izetbegovića i Komšića je optužio da ne vode principijelnu politiku, te da ne brane interese BiH jer, kako je kazao, ono što govore nije interes entiteta RS.

- Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu, ne bi žrtvovali svog ministra sigurnosti zarad ambasadora Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Vijeće za provođenje mira, izmišljeno tijelo, nego Parlament BiH, biran na izborima – izjavio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.