- Diplomatskim rječnikom bi se kazalo da čovjek konstantno ne govori istinu, a s obzirom da mi nismo diplomate, kažemo da gospodin Milanović iznosi gnusne laži i neprestano laže. Gospodine Milanoviću, teritorij Bosne i Hercegovine su u početku rata branili pripadnici časne Armije i MUP-a RBiH i naravno pripadnici HVO-a. U određenom periodu rata Republika Hrvatska je sa svojom vojskom izvršila agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu - naveli su iz Saveza i dodali:

VEZANI TEKST - Milanović o posjeti Dodiku: Takvo je vrijeme; O negiranju genocida: Problem što je informacija izašla u javnost

- Gospodine Milanoviću istina je da smo združenim snagama oslobađali jedan dio teritorije i to pred sami kraj rata, ali vi to niste radili zbog naše nego zbog svoje države. Rekoste da se u Srebrenici nije dogodio genocid i to Vam mi halaliti nikada nećemo. Mi, bivši borci ARBiH, Vam poručujemo da niste dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu jer nas na prostorima naše države vrijeđate i gnusno lažete. Jednom prilikom ste pomenuli sapun, Vi ga očito puno koristite, ali treba da znate da nema sapuna koji čisti obraz. Pomenuste Vi i parfem, puno ga upotrebljavate, ali smo sigurni da je taj parfem neispitanog sadržaja, a sumnjamo da u njemu ima i sastojaka koji negativno utječu na mozak.

Iz Saveza su zamolili sve probosanski orijentisane političare da prekinu bilo kakve susrete sa "spomenutim sapundžijom".

Milanović je u proteklim danima davao izjave u kojima je negirao genocid u Srebrenici, te ustvrdio da "bez hrvatske vojske i HVO-a BiH ne bi bila oslobođena".