open-navfaktor-logo
search
Reakcija na incident
Direktor tunira na Ilidži prozvao Čolpu i FSKS: Tražim i otkrit ću nalogodavca
Subotnji incident na Šampion junior kupu u Sarajevu zasjenio je omladinski fudbalski turnir.
16.01.2023. u 22:51
get url
text

Zbog napada na Beograđane na turniru na Ilidži MUP KS uhapsio je 10 osoba, za koje je Tužilaštvo KS zatražilo jednomjesečni pritvor.

U subotu je grupa huligana u poslijepodnevnim satima upala u jedan hotel na Ilidži gdje su bili smješteni roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju. Tom prilikom jednom Beograđaninu su nanesene lakše povrede oštrim predmetom.

VEZANI TEKST - Oglasio se organizator turnira: Evo šta kaže o incidentu na Ilidži
 

Interesantno je da na turniru nije bilo sarajevskih ekipa.

- Sada ću vam otkriti zašto nije bilo ekipa iz Sarajeva. U martu su sve ekipe igrale na mom turniru, ali su ih iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo pozvali i kazali da povuku ekipe. Čolpa, Pandžić i ostali naredili su da istupe sa turnira ili će ih drastično kazniti, razlog je što svoje goste nisam smjestio u hotele tih funkcionera. Rekao sam to javno Vici Zeljkoviću i Raščiću i ostalima, to im nije bilo dovoljno pa su povukli i sudije - ispričao je za N1 organizator Almir Prguda.

On je dodao da incidenti nisu imali veze sa organizacijom turnira.

- Ponosan sam na ono što smo napravili, incidenti nisu imali veze sa organizacijom turnira. Izlazi na vidjelo, uhapšeni su napadači koje je neko iz Sarajeva poslao. Poslani su i pohapšeni. Ja tražim nalogodavca i ja ću nalogodavca naći. Ja sam ponosan što sam u Sarajevo doveo 6.300 ljudi - rekao je Prguda.

Na pitanje šta je bio povod za napad, Prguda je odgovorio da je ljubomora jedini razlog, da su napadači iz Sarajeva, da tu nema nikakve politike i da je važno da se zna istina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.