Naime, braća Mamić su s Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom nepravomoćno osuđeni prije dvije godine za izvlačenje 116 miliona kuna iz kluba sa Maksimira.

Od tada pa sve do danas bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Dinamo mjesečno za "BMW 7" plaća 8.000 kuna, čuvare i zaštitare, tvrdi portal 24sata.hr.

Neslužbene su informacije da Dinamo na Mamićevu zaštitu i sigurnost mjesečno troši između 100 i 200 hiljada kuna, ali iz kluba nisu željeli potvrditi iznos pravdajući sve "poslovnom tajnom".

Mamić se očito znao odužiti svima koji su protekle dvije godine brinuli o njemu tokom njegovog boravka u njegovoj "drugoj domovini", kako je često znao okarakterisati Bosnu i Hercegovinu.

Naime, povodom dvogodišnjice bijega Udruženje "Dinamo, to smo mi", koje se protivi Mamićevom vođenju kluba, objavilo je kako je sin vlasnika Vile Regina Mario Vasilj potpisao je za Dinamo kao kompenzaciju za smještaj Mamiću.

Posjećanja radi, Zdravko Mamić je trebao u zatvor jer je osuđen na šest i po godina, ali je 5. juna 2018. godine pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.