open-navfaktor-logo
search
Revanš-meč
Desetkovani Zmajevi ponovo poraženi od Grčke
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Mejdanu od selekcije Grčke u revanš-meču predbaraža za Svjetsko prvenstvo.
19.03.2022. u 21:29
get url
text

Grci su slavili rezultatom 28:26 , te se plasirali u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo u prvom susretu u srijedu Heleni su pobijedili rezultatom 24:17. 

Naša reprezentacija je početak susreta otvorila golom Jozinovića. Boukovinas je i na ovom susretu činio čuda na golu Helena, te se igralo gol za gol. 

Zmajevi su drugi put u vodstvo došli tek u 24. minuti golom Hercega, ali Grci su uspjeli preokrenuti te na poluvrijeme otišli sa dva gola prednosti (12:10). 

U prvom poluvremenu naši reprezentativci nisu iskoristili veliki broj zicera.

Nastavak susreta donio nam je dva brza gola naše reprezentacije za izjednačenje. Naši momci su u nekoliko navrata došli do izjednačenja, ali izostala je realizacija za vodstvo. Heleni su najveću prednost imali u 47. minuti kada su došli do plus pet. Do kraja susreta izabranici Tonija Čoline nisu uspjeli preokrenuti rezultat

Najefikasniji u Grčkoj reprezentaciji bio je Boskos sa deset golova. U našoj reprezentaciji Kadrić i Ovčina su postigli po pet pogodaka.

Grčka će u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo igrati protiv selekcije Crne Gore.

Ovi susreti su na rasporedu između 11. i 17. aprila, a pobjednici baraža osigurat će plasman na Svjetsko prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo igra se od 11. do 29. januara naredne godine u Poljskoj i Švedskoj. Na njemu će nastupati 32 reprezentacije iz pet konfederacija, a utakmice će se igrati u devet gradova.

Već je poznato 14 učesnika Svjetskog prvenstva, a to su: Poljska, Švedska, Danska, Francuska, Norveška, Španija, Bahrein, Iran, Katar, Saudijska Arabija, Argentina, Brazil, Čile i Urugvaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.