open-navfaktor-logo
search
Svjetsko prvenstvo
Danska pregazila Mađarsku, drama u derbiju Norveška - Španija
Rukometna reprezentacija Danske izborila je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Švedskoj i Poljskoj.
25.01.2023. u 19:34
get url
text

Danci su deklasirali Mađarsku sa 40:23, dok će Norveška i Španija igrati produžetak - 25:25.

Nakon što su Norvežani bolje ušli u meč i na startu imali plus četiri (6:2), Furija je uspjela uspostaviti ravnotežu i u finišu prvog dijela preuzela je vodstvo (10:9). Većim dijelom ostatka utakmice igralo se gol za gol, a pravu dramu gledali smo u posljednjoj minuti. Na 20 sekundi do kraja golman Norveške odbranio je zicer Dujshebaevu, Skandinavci su sačuvali loptu i samo su trebali sačuvati loptu sa igračem više...

No, oni su bili pasivni, izgubili su loptu, a Dujshebaev je pogodio za remi sa zvukom sirene.

Drugi četvrtfinalni meč ponudio je mnogo manje uzbuiđenja. Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da Mađari nemaju šanse protiv aktuelnih prvaka svijeta. Nakon pola sata Gidsel, Hansen, Pytlick i društvo imali su devet golova prednosti (21:12), ali to nije bilo dovoljno pa su i u nastavku meča povećavali prednost do konačnih plus 17 (40:23).

Danska će u petak u prvom polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Norveška - Španija, dok se u drugom sastaju pobjednici utakmica Francuska - Njemačka i Švedska - Egipat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.