open-navfaktor-logo
search
Košarkaška zbrka
Danas rok za prijavu ekipe, Bosna tražila odgodu, odlučuje UO KSBiH
Nastup košarkaša Bosne Royal u Prvenstvu BiH i dalje je pod velikim upitnikom.
21.09.2020. u 12:45
get url
text

Zbog teške finansijke situacije još se ne zna da li će Studenti igrati elitni rang naše košarke, a u pitanju je i opstanak kluba koji godina ne uspijeva da se stabilizuje.

Danas istječe rok za prijavu ekipe, a Bosna Royal se još nije očitovala o tome da li će nastupiti u elitnom takmičenju. Potvrđeno je to za Faktor iz kancelarije KSBiH.

- U šestom mjesecu su potvrdili da će igrati Prvenstvo BiH, ali sada smo u meidjima mogli pročitati da se očito promijenila situacija. Stoga smo tražili da se očituju i imali su rok do petka (18. septembar) da nam dostave odgovor da li će igrati ili ne. Konkretan odgovor nismo dobili, nego su tražili da im prolongiram izjašnjenje za sedam dana - kaže Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH, za Faktor, dodavši:

- Po pravilima i propozicijama takmičenja licenciranje i prijava ekipe traje do danas. Upravni odbor će odlučiti o novom zahtjevu Bosne. Naravno, spremni smo pomoći, vjerujemo da bi se i ostali klubovi složili s tim da se Bosni produži rok, ali UO donosi konačnu odluku. Sjednica je zakazana i bit će održana narednih dana.

Prvi operativac bh. kuće košarke naglasio je kako Bosna Royal do danas nije prijavila ekipu. Bosni Royal je, prema ranijim najavama, za sezonu potrebno najmanje 200.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.