Danas oblačno i toplo: Kakvo vrijeme nas očekuje za vikend?

objavljeno: 08.02.2018. u 08:24

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno.

Prijepodne slab snijeg će padati u Krajini, sjevernim područjima i dijelu centralne Bosne, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnim pljuskovima. Na istoku Bosne danas rijetko će pasti malo kiše u poslijepodnevnim satima. Na planinama će padati snijeg. Padavine danas nisu obilne. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar većinom slab sjeverozapadnog smjera. Umjereno jakog vjetra će biti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Slaba kiša se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

I naredna tri dana će biti umjereno do opretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u petak ponegdje u Bosni može provijavati i slabi snijeg, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Tokom dana, umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

I u nedjelju će biti oblačno, u Bosni sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni, navodi se iz FHMZ-a.