Šef diplomatije

Dačić: Srbija nije glupa zemlja, ispod stola dogovaraju "veliku Albaniju"

Objavljeno: 09.05.2019. u 11:56

Ovo je pljuvanje u lice cijeloj EU, svima koji Srbiju ubjeđuju u to da moramo biti konstruktivni i mirni, rekao je

Ivica Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić smatra kako razgovor kosovskog predsjednika Hashima Thacija i albanskog premijera Edija Rame o "nacionalnom ujedinjenju", zavređuje oštar odgovor.

-Srbija jeste mala, ali nije glupa zemlja. Ovo je pljuvanje u lice cijeloj EU, svima koji Srbiju ubjeđuju u to da moramo biti konstruktivni i mirni. Mi sjedimo za stolom, a oni ispod da dogovaraju stvaranje 'velike Albanije' - kazao je šef srbijanske diplomatije.

 Dačić smatra kako nije riječ o otvaranju Pandorine kutije jer je ona, po njegovim riječima,  otvorena samim priznavanjem Kosova i narušavanjem načela nepromjenjljivosti granica.

-Ovo je promocija 'velike Albanije' na koju niko ne reagira. Gdje su oni koji su kritizirali Srbiju zbog neke ideje o razgraničenju - upitao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije