Šef srbijanske diplomacije

Dačić ove godine tri puta "izbjegao smrt": Ja kao da imam deset života

Objavljeno: 03.09.2019. u 11:29

Jučer udario grom u avion u kome se nalazio, prinudno slijetanje aviona imao i u maju, a u istom mjesecu bio i u poprištu terorističkog napada u Somaliji

Prava drama odigrala se jučer na nebu iznad Slovenije. Grom je udario u avion srbijanske Vlade kojim je ministar vanjskih poslova Ivica Dačić letio za Ljubljanu. 

Prisebnošću pilota, Vladin avion Falcon sigurno je sletio na ljubljanski aerodrom, a Dačić nastavio put prema Bledu, gdje učestvuje na Strateškom forumu, prenose mediji u Srbiji.

Dačić je nedavno imao još jednu nezgodu s avionom. Krajem maja avion u kojem je bio Dačić morao je prisilno sletjeti u Atinu.

- Ja kao da imam deset života - rekao je tada Dačić.

Ministar vanjskih poslova Srbije u maju je imao još opasnu situaciju - u predsjedničkoj palati u Mogadishu, gdje je razgovarao sa predsjednikom Somalije u trenutku terorističkog napada. Naime, kako su tada prenijeli mediji, automobil-bomba je eksplodirao kod sigurnosnog punkta u blizini palate, dok su vojnici vršili sigurnosne provjere vozila na glavnom putu.

Dačić je tada za Tanjug ispričao da je eksplozija snažno odjeknula i da se predsjednik Somalije trgnuo na to. Dačića to, sudeći po tadašnjoj izjavi, nije previše uznemirilo. 

- Mi smo na to navikli, nas su bombardovali - rekao je tada Dačić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije