open-navfaktor-logo
search
(Ne) postoje dileme
Da li je ovo 11 Zmajeva koje će Meho Kodro poslati na Lihtenštajn?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak od 20.45 sati igra jednu od najmanje zahtjevnih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.
07.09.2023. u 14:37
get url
text

VEZANI TEKST - Fudbalski savez BiH suspendovao Anela Ahmedhodžića

Zmajevi će u Zenici ugostiti autsajdera, ekipu Lihtenštajna i svaki drugi rezultat osim uvjerljivog trijumfa našeg tima predstavljao bi prvorazrednu senzaciju.

Meho Kodro će sutra prvi put u drugom mandatu sjediti na klupi bh. tima (prije 15 godina debitovao je kao selektor A tima), a pred duel na Bilinom polju suočio se sa određenim problemima.

Prvo je zbog povrede dolazak na okupljanje otkazao Miroslav Stevanović, umjesto kojeg je pozvan Luka Menalo. Potom je ustanovljeno da Adrian Leon Barišić neće moći nastupiti zbog povrede, a Anel Ahmedhodžić se nije ni pojavio na okupljanju zbog čega je suspendovan.

No uprkos problemima, Kodro i njegovi saradnici ne bi trebali imali problema da sastave respektabilan tim koji bi suprotstavili slabašnom Lihtenštajnu.

Sudeći prema onome što smo ranije gledali, Kodro bi i u reprezentaciji trebao forsirati formaciju sa trojicom igrača u zadnjoj liniji. Na golu će biti Ibrahim Šehić, a trojica stopera trebali bi biti Dennis Hadžikadunić, Hrvoje Miličević i Sead Kolašinac.

Uz desnu aut-liniju ordinirat će Amar Dedić, a na suprotnoj strani Jusuf Gazibegović, dok bi napad trebali predvoditi Edin Džeko i Ermedin Demirović. Za preostala tri mjesta na sredini terena konkurišu četiri veznjaka. Rade Krunić po svemu viđenom trebao bi biti najsigurniji kao starter, a uz njega trebao bi zaigrati i Amir Hadžiahmetović.

Selektor bi mogao imati dilemu između iskusnog Miralema Pjanića, koji, ruku na srce, u posljednje vrijeme u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne igra ozbiljan fudbal kakav je igrao u vrijeme dok je nosio dres Juventusa, i nadolazeće zvijezde Benjamina Tahirovića. Veznjak Ajaxa standardan je u timu Topnika i sigurno je da zaslužuje da to dokaže i u dresu bh. tima.

Mogući sastav BiH: Šehić, Miličević, Hadžikadunić, Kolašinac, Dedić, Gazibegović, Tahirović (Pjanić), Hadžiahmetović, Krunić, Demirović, Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.