Naime, od objave na Facebook stranici prof. dr. Sebije Izetbegović pokušava se napraviti "morbidan" slučaj u nadi da će se čestitanje ramazana kad mu vakat nije što prije zaboraviti. Jedino šta je zapravo morbidno je to da štićenike Doma Bjelave mediji bliski Trojki zloupotrebljavaju radi obračuna sa prof. Izetbegović, odnosno SDA.

Izetbegović je, naime, na FB stranici obavijestila javnost o posjeti Domu Bjelave, a potom čestitala Bajram svim pratiocima i muslimanima, što se jasno da zaključiti iz objave. Režimski mediji "Republike Sarajevo" pokušavaju na vrlo perfidan način javnost uvjeriti da je Izetbegović djeci bez roditeljskog staranja poželjela da Bajram provedu sa svojim porodicama?! U ovoj, i za izbornu kampanju, gnusnoj raboti prednjače portali poput Pressmedije, portala za koji se odavno spekulira da ga zapravo uređuju iz Kabineta ministra FMUP-a Aljoše Čampare.

Da bi izbjegla bilo kakvo zlonamjerno tumačenje Izetbegović je očito editovala objavu na Facebooku. Sramotan čin zloupotrebe njene čestitke u kojoj zapravo nema ničega spornog, kao i djece iz Doma, ne može se editovati. Otišlo je u javnost kao nepovratan dokaz Trojkinog gnusnog političkog obračuna preko leđa tih mališana.

 

 

 

Danas smo u organizaciji Žena SDA odnijeli bajramske paketiće štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave. Želim vam da nastupajuće dane Kurban bajrama provedete u zdravlju i sreći.

Posted by Sebija Izetbegovic on Friday, July 8, 2022