open-navfaktor-logo
search
Izbori u Crnoj Gori
Cvijanović, Dodik i Zukorlić prvi čestitali Milatoviću na pobjedi
Prve čestitke novom predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću uputili su predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić. 
02.04.2023. u 21:41
get url
text

- Poštovani gospodine Milatoviću, primite najsrdačnije čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima, sa željom da uspješno obavljate odgovorne dužnosti koje su Vam povjerili građani Crne Gore - istakla je Cvijanović.

Ona je izrazila uvjerenje da će pobjeda Milatovića doprinijeti jačanju prijateljskih odnosa, te da će otvoriti nove perspektive partnerstva i saradnje na bilateralnom i regionalnom planu.

- U to ime još jednom vam čestitam ostvarenu pobjedu i srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki.

- Nadam se da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusjedskih odnosa uspješno sarađivati na korist građana i Crne Gore i Republike Srpske - napisao je Dodik je na svom Twitter profilu. 

- Poštovani gospodine Milatoviću, zadovoljstvo mi je da Vam uputim čestitke povodom ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i čestitke na uspješno organizovanim i održanim demokratskim izborima.

Koristim priliku da kao predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine R. Srbije izrazim nadu da ćemo odnose između Republike Srbije i Republike Crne Gore u buduće intenzivnije i produktivnije razvijati, za dobrobit naših građana i država.

Također želim da regija Sandžaka, kulturno-historijska oblast, koja se prostire kako na području Srbije, tako i na područiju Crne Gore bude most spajanja i primjer suživota, uvažavanja i prosperiteta između bošnjačkog, srpskog, crnogorskog, albanskog i romskog naroda. Primite izraze mog uvažavanja i da pobjeda bude u korist svih naroda Crne Gore, na principa pravde i pomirenja - napisao je Zukorlić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.