“Cult Band” ponovo nastupa sa Zdravkom Čolićem

objavljeno: 02.03.2017. u 17:05

“Cult Band”, pop-rock grupa iz Austrije čiji članovi su iz BiH, nedavno su bili dijelom odlične rock fešte u režiji velikana Željka Bebeka, koji je uživao u repertoaru ove grupe na svom koncertu u Schwanenstadtu.  

Članovi grupe, vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić, u subotu 4. marta bit će predgrupa na spaktakularnom koncertu Zdravka Čolića u Beču u „Pyramide Vosendorf“. 

Profesionalnost i kvalitet ovog sastava odavno je prepoznat u Austriji, što je i razlog da od strane organizatora “Fantasy Production International” na čelu sa Fikretom Vukalićem Fantomom budu izabrani da po drugi put nastupe na Čolinom koncertu.

- Svirati prije Čole i pred njegovom publikom je zaista veliki izazov. Velika nam je čast otvoriti taj veliki spektakl. Za ovu priliku možemo zahvaliti producentu gospodinu Fantomu koji radi koncerte  naših najvećih zvijezda poput Gorana Bregovića, Dine Merlina, Zdravka Čolića, a koji nas je pozvao da ponovo nastupimo prije Zdravka Čolića. To je za nas veliko priznanje da jedan tako veliki i priznat producent prepoznaje naš kvalitet i cijeni naš rad. Svakako nas raduje ponovni susret sa Zdravkom Čolićem i ekipom, kao i to da smo dio jednog velikog spektakla iza kojeg stoji ogromna organizacija, poručili su iz “Cult Banda”.

Zanimljivo je da osim što će otvoriti koncert, “Cult Band” će svirati i nakon njega na velikom after partyju, a brojne zvanice kao i Zdravko Čolić, imat će priliku još jednom uživati u svirci ovih majstora dobre zabave.

Nakon koncerta u Beču članovi grupe sredinom ovog mjeseca dolaze u Sarajevo gdje će privesti kraju snimanje nove pjesme "Početak i kraj", za koju je muziku napisao Alen Lemešević, a autorica teksta je Milena Ludajić iz Srbije. Za snimanje spota za ovu pjesmu je zadužen Arnej Misirlić.