open-navfaktor-logo
search
Meč u Morači
Crnogorci: Nurkić je sjajan, ali nije jedini
Košarkaši Crne Gore u srijedu dočekuju Bosnu i Hercegovinu, u nastavku kvalifikacija za Mundobasket.
23.08.2022. u 16:05
get url
text

U taboru domaćina optimizam, da uz podršku navijača mogu do pobjede.

Suutrašnji meč u dvorani "Morača" u Podgorici, bit će susret prvog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Osim Crne Gore i BiH, u istoj grupi su Litvanija, Mađarska, Češka i Litvanija. Plasman na Mundobasket izborit će tri prvoplasirane ekipe.

Selektor Crne Gore Boško Radović, na konferenciji za novinare, kazao je da je riječ o važnoj utakmici za Crnu Goru.

- Za nju smo se spremali svo vrijeme. U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i morat ćemo stvarno da se potrudimo i odigramo sa 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom došli do pobjede. Zaista je važno da Morača bude dupke puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Što se tiče igrača i stručnog štaba, mi smo napravili odlične pripreme, nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo i preostaje da izađemo na teren i odigramo dobru utakmicu - kazao je Radović.

VEZANI TEKST - Zmajevi otputovali u Podgoricu, Bećiragić poveo 12 igrača
 

Crna Gora je u pripremnom periodu odigrala četiri kontrolne utakmice, dobila je Holandiju i Sjevernu Makedoniju, poražena od je Slovenije i Srbije. Bosna i Hercegovina je imala dva prijateljska meča, u sastavu u kojem je do sada igrala kvalifikacije, pojačana NBA igračem Jusufom Nurkićem.

Bojan Dubljević kazao je da će sutrašnja utakmica biti od velike važnosti za obije selekcije.

- Važna je utakmica i za nas i za njih, tako da moramo da pružimo maksimum kako bismo došli do pobjede. Bit će nam potrebna podrška navijača, a na nama je da damo sve od sebe na terenu - kazao je košarkaš Valencije.

Sigurno najveće ime protivnika je košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić, ali Dubljević smatra da ekipa BiH ima još kvalitetnih igrača.

VEZANI TEKST - Osigurani TV prijenosi: Gdje gledati Nurkića i društvo protiv Crne Gore i Francuske?
 

- Ja se vodim onim neka jedan igrač ubaci 30 poena, ali mi da dobijemo utakmicu. On je sjajan igrač, ali nije jedini kod njih, mi moramo da odigramo timski dobro i da damo sve od sebe, kako bismo uz podršku domaćih navijača došli do važne pobjede - kazao je Dubljević.

Crna Gora sa skorom četiri pobjede i dva poraza zauzima treće mjesto u grupi K, iza Francuske i Litvanije koje imaju po pet pobjeda i jedan poraz.

BiH ima po tri pobjede i poraza, isto kao i Češka i Mađarska.

Od 18 sati na teren će izaći Mađarska i Litvanija, a Francuska i Češka svoj meč odigraće od 20 sati i 30 minuta.

Duel u Morači počinje u 19 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.