open-navfaktor-logo
search
Coach Slobode
Crnogorac: Nadamo se da više neće biti odlazaka, svaki trener bi volio osvježiti ekipu
Prošle su dvije sedmice od početka priprema Slobode za proljetni dio sezone.
25.01.2021. u 13:15
get url
text

Trener Tuzlaka Gradimir Crnogorac zadovoljan je kako igrači podnose napore, kazavši da sve prolazi besprijekorno.

Crveno-crni su u subotu u Šapcu odigrali i kontrolni meč protiv srbijanskog superligaša Mačve. Domaćin je golom u drugom dijelu slavio sa 1:0.

- Dosta je to dobro izgledalo, s obzirom na to da nam je to prva utakmica, a oni se već polako pripremaju za početak prvenstva. Mislim da su igrači odgovorili zadatku i da su dosta dobro odigrali. Šteta što nismo postigli (koji) pogodak jer smo imali prilike u oba poluvremena. Nisam nezadovoljan i iskreno rezultat je u drugom planu. Bitno je kako se igrači postavljaju - rekao je Crnogorac za Faktor.

Sloboda se za sada priprema u gradu soli. Da li će pobjeći negdje u "toplije krajeve", još nije poznato.

- Ponašamo se kao da ćemo sve vrijeme biti tu - veli "coach" Crveno-crnih.

Antalya je ove zime za mnoge klubove misaona imenica, ali i rizik, govori nam trener Slobode.

- U slučaju da imate zaraženih, postoji mogućnost da budete zatvoreni u hotelu. Prije utakmica obavezna su testiranja. Dakle, može se otići, a ne uraditi ništa - realan je nekadašnji reprezentativac BiH, odnedavno i vlasnik UEFA PRO licence.

Kao skoro nikada ranije, zima na Tušnju je mirna i blaga. Navijači su navikli na hladne i oštre januare u Rudarskoj 2. Odlazaka je bilo minimalno. Od standardnih igrača otišao je samo Dejan Uzelac, novi član Borca. Ofanzivu Slobode pojačao je Ševkija Resić, koji na Tušanj dolazi na posudbu iz Sarajeva.

- Vidjet ćemo da li će biti još odlazaka. Ako još neko ode, onda ćemo tražiti igrače. Svaki klub, kao i svaki trener bi volio osvježiti svoju ekipu, ali treba biti realan. Znate svi u kakvim uvjetima živimo i radimo, pogotovo zbog ove epidemije. Nadam se da više neće biti odlazaka, napravili smo homogenu ekipu i svaki odlazak će značiti novi udarac za nas.

- Odlazak Uzelca nas je poremetio. Međutim, tu imamo Devedžića kojeg spremamo da izraste u jednog od najboljih stopera ovdje. Vidjet ćemo šta će biti prva tri kola. Imamo i Mujkića, Salihovića, Jusića... Četiri stopera su nam na raspolaganju - smatra trener Slobode.

Sloboda proljeće dočekuje u mirnoj luci, sa devet bodova iznad opasne zone.

- Ima još 14 kola i može biti svega. Imamo svoj pravac i svoj cilj sa svojim igračima i promocijom igrača. Možemo ih očekivati i više. Radimo, spremamo se i bit ćemo spremni za sve što je postavljeno pred nas - zaključio je Gradimir Crnogorac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.