open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik PDP-a
Crnadak: Stanivuković je kandidat za gradonačelnika Banje Luke
Kandidat Gradskog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Banja Luka za gradonačelnika Banje Luke je Draško Sranivuković - potvrdio je danas Igor Crnadak, potpredsjednik stranke i šef Glavnog izbornog štaba PDP-a.
23.06.2020. u 18:02
get url
text

Tvrdi da je PDP do te mjere "narastao u Banjoj Luci da je odlučeno da se urade dodatna razmatranja".

- Ono što je bitno jeste da sve radimo u kompaktnoj i otvorenoj atmosferi među svima nama, uključujući i rukovodstvo Gradskog odbora, kao i rukovodstvo partije - kazao je Crnadak na konferenciji za novinare.

Dodao je da je stranka potpuno spremna za izbore, na koje će izaći u svim općinama Republike Srpske i očekuju "veliki rezultat, značajan rast broja odbornika, ali i načelnika".

- Očekujemo da se trend rasta PDP-a, koji je vidljiv svakome, bude nastavljen i ove jeseni. Kruna toga će biti pobjeda u Banjoj Luci za gradsku skupštinu, kao i da naš kandidat bude gradonačelnik najvećeg grada RS – kazao je Crnadak.

Dodao je da će PDP u Istočnom Sarajevu imati kandidata ili za gradonačelnika ili načelnika općine Pale te u Kotor Varoši i drugim općinama, dok se u pojedinim lokalnim zajednicama još razgovara sa koalicionim partnerima.

Crnadak kaže da je PDP protiv odlaganja izbora, kao što je bio i protiv njihovog pomjeranja na 15. novembar.

Ističe da CIK treba da dobije šansu da provede poštene izbore na kojima će građani moći da glasaju "bez ucjena, pritiska i svega čemu su bili izloženi u prethodnim kampanjama".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.