open-navfaktor-logo
search
Kako smanjiti gužve
Covid-redari "zakasnili" na posao: GRAS-u treba više tramvaja i trolejbusa
U tramvajima i trolejbusima jutros je ponovo bila gužva jer nije bilo 60 Covid-redara GRAS-a, koji su imali zadatak od Vlade KS da u ova vozila puštaju samo dozvoljen broj putnika.
11.03.2021. u 10:36
get url
text
Tramvaj
Tramvaj

Senad Mujagić, v. d. direktora GRAS-a, kaže da oni teško mogu ispuniti ovu obavezu jer nemaju dovoljno ljudi.

- Znam da su Covid-redari već raspoređeni na tramvajskim stanicama, Otoka, Pofalići i Nedžarići na svim udarnim mjestima i puštaju samo nekoliko putnika koliko ima označenih sjedišta. Covid-redari su naši revizori i morali smo im dodati ljude koji rade u administraciji. To je teško organizovati jer nemamo dovoljno ljudi, a neki se i boje raditi ovaj posao jer može doći lako do problema. Na bolovanju je 120 zaposlenih u GRAS-u. Od toga je 18 u izolaciji zbog zaraze koronom. I lijevo i desno krilo Upravne zgrade u Remizi GRAS-a je poluprazno. Kako da osiguramo još ljudi da rade i ovaj posao – kaže Mujagić.

Direktor GRAS-a dodaje da se gužve mogu smanjiti samo ako se osigura veći broj trolejbusa i tramvaja i nabave rezervni dijelovi za popravku vozila. To je jedino rješenje, prema njegovom mišljenju, da bolje funkcioniše javni gradski prijevoz.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta jučer je održao sastanak sa direktorima GRAS-a i Centrotransa na kojem je dogovoreno da će od danas sa radom početi 60 Covid-redara u tramvajskom i trolejbuskom saobraćaju.

Prvog dana Covid-redari nisu bili vidljivi i tramvajima i trolejbusima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.