- U Ljubuškom sve ono što u gospodarskom, ekonomskom, prometnom planu činimo, pretvorilo je ovo hercegovačko mjesto u sredinu poželjnu za život - izjavio je Čović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, naglasivši kako će ove kalendarske godine Ljubuški imati oko šest miliona investicijskih projekata u koje će se uključiti sve razine vlasti.

U svom obraćanju, Čović se osvrnuo i na jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, saopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

- Izborit ćemo se mi za potpunu jednakopravnost u BiH, u to ne sumnjajte. Stvorit ćemo mi ambijent s našim prijateljima, da se u BiH može živjeti i graditi dom i domovina BiH jer, uvjeren sam, da nigdje ljepšeg mjesta nema za život - poručio je Čović.

Osvrnu se i na geografski položaj Ljubuškog, kazavši kako granica s republikom Hrvatskom u budućnost neće razdvajati već povezivati.

- Uvjeren sam da to što radimo, radimo na dobrobit svima u BiH, a želimo snažno povezati i ovih hiljadu kilometara zajedničke evropske granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, jer sam siguran, a to su već kazali, ta granice nije, kad postane Schengenska, ono što će dijeliti naš narod s dvije strane granice, nego jačati zajedništvo - kazao je Čović.

Predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić na početku svečane sjednice pozdravio je goste, a gradonačelnik Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio je izvještaj o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

Sjednici su nazočili brojni dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti te brojni gosti i zvanice iz BiH i Republike Hrvatske.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu, stoji u saopćenju.