open-navfaktor-logo
search
Pogled iz Beograda
Ćorović: Vučić laže da su Bošnjaci ravnopravni u Srbiji, posjeta Sandžaku bila je bahata demonstracija moći
Rođena Novopazarka Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, u razgovoru za Faktor komentariše posjetu predsjednika Srbije Aleknsadra Vučića Sandžaku gdje je još jednom bio slatkorječiv kada su u pitanju Bošnjaci kazavši, između ostalog, "moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina".
28.12.2021. u 14:06
get url
text

VEZANI TEKST - Ćorović: Svaka brutalnost proizlazi iz straha, jednog dana će se kula od zla u Srbiji raspasti

- Vučić ništa ne govori istinito, on laže i dok misli. Laže dok vas gleda u oči. Bošnjaci nisu ravnopravni, kao što nisu ni oni Srbi koji ga ne podržavaju. Njegova posjeta Sandžaku bila je još jedna bahata demonstracija moći čovjeka koji je umislio da je božanstvo - kaže Ćorović u telefonskom razgovoru iz Beograda.

Naša sagovornica ističe kako nema ni zrno istine da se u Srbiji, pa tako i u Sandžaku, živi dobro.

- Ne živi dobro Srbija, ne živi dobro Sandžak, Vučić samo obećava, uvaljuje nas u dugove. Srbija će na kraju postati prosjak u svojoj zemlji - naglašava Ćorović koju je Vučićev režim hapsio zato što je zajedno s Jelenom Aćimović početkom novembra u Beogradu pokušala ukloniti mural ratnog zločinca Ratka Mladića.

VEZANI TEKST - Ćorović o Vučićevom istupu: Slao bi vojsku u Sandžak, zatvarao džamije, još samo da počne davati injekcije

Ćorović smatra da Vučić na određen način nije najveći problem Srbije.

- Stvorio je ambijent koji čine političari podanici, ulizice koji time gase svaku kritičku svijest.

On udara na sve, kada može upregnuti medije, ministre, javnost na filmskog regionalnog velikana Gorana Markovića, zato što slavni reditelj razmišlja zdravorazumski, šta onda da mi očekujemo. Strašno je to gledati kako "božanstvo" očekuje da mu se svi pokoravaju - kazala je ona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.