open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Čomor: Nije hrabrost i znanje zatvoriti pijacu na Stupu, a ne zatvoriti skijalište na Bjelašnici
Eldar Čomor, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici prokomentarisao ranije diskusije kojima se, kako je kazao, pokušala skinuti odgovornost sa kadrova "Četvorke" u Kantonu Sarajevo.
18.03.2021. u 16:58
get url
text

Posebno se to, dodaje, odnosi na ponašanje dijela zastupnika Naše stranke, koji "pokušavaju prikriti nesnalaženje Vlade Kantona Sarajevo".

VEZANI TEKST - Forto 2020. protiv Forte 2021: "Četvorka" iz opozicije imala "rješenje za koronu", a sada kada je vlast kriva je FBiH

- Smatram da je to nezrelo, neozbiljno i time pokazuju da nisu dorasli trenutku. Nije hrabrost i znanje zatvoriti pijacu na Stupu, a nemati hrabrosti da se zatvori skijalište na Bjelašnici – poručio je Čomor.

Upozorio je na opasnost uvođenja lockdowna u cijeloj FBiH, a takve inicijative "pokazuju nesposobnost Vlade Kantona Sarajevo". Podsjetio je zastupnike "Četvorke" na poruke koje su slali 2020. godine, kada su kritikovali Vladu Marija Nenadića, a koje iz današnje perspektive ukazuju na licemjeran odnos kadrova tih stranaka.

- Fadil Novalić, Vlada FBiH i njen ad hoc tim pokazuju da se znaju nositi sa krizom. Pozivam sve kolege da se maksimalno potrudimo da usvojimo jedinstvene i provodive zaključke od kojih će građani imati koristi – zaključio je Čomor.

Sjednica Zastupičkog doma još traje. Trenutno je data pauza od 90 minuta kako bi Odbor za zdravstvo sačinio zaključke o kojima će se Dom izjasniti. 
 
 
 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.