open-navfaktor-logo
search
Košarkaška sapunica
Članovi KSRS nisu željeli zatražiti odgodu mečeva prvog kola, nastavljaju bojkot domaćeg prvenstva?
Klubovi iz bh. entiteta Republika Srpska bojkotovali su utakmice prvog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše pa su proteklog vikenda odigrana tek dva susreta.
18.10.2021. u 21:33
get url
text

Za razliku od reprezentativne, koja se u ovoj godini izdigla iz prosječnosti bh. sivila, klupska košarka u našoj zemlji nikako da krene uzlaznom putanjom.

Neriješena situacija oko prošlosezonskog skandala i neodigravanja Final Foura za prvaka Bosne i Hercegovine, nakon što se tri tima nisu pojavila, u velikoj mjeri reflektovala su se i na početak nove sezone.

Ružne slike iz dvorana u kojima se jedan ili oba tima nisu pojavili obišle su region, a domaći sport i košarka dobili su još jedan žestok šamar.

Ipak, u KSBiH će nastaviti s nominovanjem sudija za mečeve drugog kola, a koje je trenutno u nadležnosti KSHB.

- Komesar će sastaviti bilten i podnijeti izvještaje, dok nominacije za susrete drugog tek trebaju uslijediti - kazao nam je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, što bi trebalo značiti da se takmičenje nastavlja "najnormalnije".

Prvi operativac Saveza otkrio je kako je postojala dobra volja, ako ništa, da se mečevi prvog kola prolongiraju, no članovi KSRS nisu ni to prihvatili.

- Dalibor Miloš (član UO KSBiH i predsjednik KSHB) je bio u razgovoru s klubovima i sugerisao im samo da do petka (15. oktobar) pošalju zahtjeve za prolongiranje njihovih utakmica, a oni nisu ni to učinili. Oni su tek proslijedili dopis u kojem se pozivaju na odluku KSRS u kojoj se navodi da klubovi i službena lica neće učestvovati u zajedničkom takmičenju na nivou KSBiH - rekao je Čolan.

Po svemu sudeći prizore kakve smo viđali ovog vikenda na košarkaškim parketima u našoj zemlji očito će postati svakodnevnica. Ako je suditi prema parovima narednog kola, naravno ukoliko nešto ne promijeni, onda ćemo u drugoj rundi domaćeg prvenstva gledati samo hercegovački derbi između Širokog i Posušja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.