Izbori u ove dvije izborne jedinice ponovo će se provesti na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima. Također, odlučeno je da se prijevremeni izbori za načelnika općine Foča (BiH) održe 11. aprila nakon što je preminuo izabrani načelnik Esed Radeljaš. Isti dan održat će se i prijevremeni izbori na načelnika Općine Travnik.

Predsjednik CIKBiH Željko Bakalar izjavio da se nada kako će Vijeće ministara na vrijeme doznačiti sredstva za održavanje izbora. 

VEZANI TEKST - SIPA u Srebrenici pretresa kuće i kancelarije SDP-ovaca, varali na izborima u korist Grujičića

Podsjetimo, CIKBiH je 21. januara donijela odluke o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine općine Srebrenica, te poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj.

Tom prilikom usvojena je i odluka o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Općine Travnik zbog smrti kandidata Mirsada Pece, kojem je potvrđen mandat načelnika. Kandidat SDA, podsjećamo, preminuo je na dan izbora.