open-navfaktor-logo
search
Online kupovina
Četverogodišnji dječak potrošio blizu hiljadu maraka na slatkiše, a evo kako je to objasnio roditeljima
Dječak iz Velike Britanije isplanirao je kupiti grickalice i slatkiše putem interneta u vrijednosti od 451,27 futni (oko 974 KM).
29.04.2020. u 17:16
get url
text

Kako prenosi news.co.au, njegov otac Gareth Davies podijelio je na Twitteru cijeli popis namirnica koje je njegov sin smatrao potrebnim.

- Moj četverogodišnji sin zamalo je uzrokovao nestašicu hrane ovog jutra. Njegova mama je spavala pa je uzeo njen mobitel i naručio namirnice u vrijednosti od 451 funti. Čak je rezervirao i dostavu - navodi se u postu.

Lanac trgovina Tesco odobrio je narudžbu prije nego je otac intervenirao.

Kada su ga roditelji pitali zašto je to napravio, odgovorio je vrlo jednostavno: "Htio sam imati više hrane od drugih".

- Objasnili smo mu da nemamo toliko novaca za potrošiti na hranu, a on je rekao da ima on nešto i pružio mi 14 pennya (0,3 pf) iz džepa - kaže njegov otac.

Objava je nasmijala mnoge, a dospjela je i do proizvođača mini kobasica, Peperamisa, koji su potom kontaktirali Garetha kako bi obavijestili da cijeloj obitelji žele poslati paket.

- Za malenog dječaka koji je pokušao naručiti čak 990 Peperamisa, imaš odličan ukus! Cijenimo to što si nam odan, ali moramo ostaviti i malo kobasica drugima, kako će inače ostatak Velike Britanije uživati u njima? Šaljemo ti veliki paket omiljene grickalice kako se ti i ostatak porodice ne bi brinuli da će vam ponestati! - napisali su u poruci uz paket iz kompanije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.