open-navfaktor-logo
search
Molba FSBiH
Čerkez najavio: Naredne dvije sedmice ključne kada je u pitanju povratak navijača na tribine
Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez nije odbacio mogućnost da se navijači vrate na tribine u proljetnom dijelu fudbalske Premijer lige BiH.
09.02.2021. u 14:16
get url
text

VEZANI TEKST - FSBiH moli nadležne: Vraćaju li se navijači na tribine?

Fudbalski savez BiH jučer je uputio dopise Institutu za Javno zdravstvo RS-a i Federalnom zavodu za Javno zdravstvo, sa molbom da dozvole povratak navijača na stadione.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva razmatrao je ovaj prijedlog, što je potvrdio i Čerkez.

- Mi smo i u jesenjem dijelu sezone bili spremni dati saglasnost za povratak navijača, ali RS nije bio spreman za tu mjeru - podsjetio je Čerkez, dodavši:

- Ovoga puta smo odlučili da u narednih 15 dana razmotrimo situaciju i donesemo odluku. Obavit ćemo razgovore s kolegama iz RS-a i Fudbalskog saveza BiH. Ako bude povoljna i adekvatna epidemiološka situacija u narednih 15 dana, moguće je da dozvolimo povratak. Jasno nam je da svi žele povratak, ali malo su nas zavarali i brojevi u posljednje vrijeme - kazao je Čerkez.

Ukoliko se odobri povratak navijača, već u prvom kolu proljetnog dijela sezone slijedi spektakl jer se na Grbavici igra derbi između Željezničara i Sarajeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.