open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv komentar
Čengić pohvalio Bećirovića, a naružio Nikšića: Posao dužnosnika jeste da dolazi na sjednice
Socijademokratska partija najviše insistira na zaštiti integriteta izbora, te fer i poštenim izborima, ali današnjim potezom njihov predsjednik Nermin Nikšić pokazao je da to baš i nije tako.
26.04.2022. u 21:10
get url
text

VEZANI TEKST - Najviše pričali o izbornim krađama, a nisu došli na komisiju podržati izmjene zakona koje to rješavaju

Naime, Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas nije podržala principe izmjena Izbornog zakona BiH kojim se štiti integritet izbora, a situacija bi bila drugačija da su se na današnoj sjedinici pojavili Nermin Nikšić i Dragan Mektić (SDS).

Umjesto na današnjoj sjednici Nikšić je bio u Konjicu, gdje se održavalo Strateško planiranje SDP-a, a u sklopu priprema za predstojeće Opće izbore. Neke od tema današnjeg planiranja su bile Izborni program i Izborna strategija SDP BiH.

- SDP BiH u sljedećem periodu ulazi još ozbiljnije u pripremu za oktobarske Opće izbore, zaključeno je na današnjem Strateškom planiranju – objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici SDP-a.

U Konjicu je održano Strateško planiranje SDP-a BiH

Za razliku od Nikšića, delegat Denis Bećirović obavljao je svoju dužnost u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Ovo što predlaže HDZ je uvođenje još veće diskriminacije i etničkog aparthejda. Politike diskriminacije moraju biti poražene principijelnom borbom u državnim organima BiH u Sarajevu, a ne u motelima i kafanama u Neumu. Prijedlog HDZ-a u cjelovitoj parlamentarnoj proceduri u skladu s Ustavom BiH nikada ne može biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH - potcrtao je Bećirović.

Irfan Čengić pohvalio je na Facebooku potez Bećirovića i napisao je zanimljiv komentar.

- Danas si 100% ispravno postupio. Posao dužnosnika jeste da dolazi na sjednice. Nikada ne smijemo davati argumente da smo i mi isti, nikada ne smijemo blokirati državne institucije, već u parlamentarnim procedurama rušiti loše zakone u skladu sa poslovnicima. Pokazao si danas da nisi kratkovidan kao neki, koji nisu ni svjesni koliku štetu orave blokiranjem institucija radi političkih poena. Nema sumnje da je HDZ-ov zakon katastrofalan i neustavan, ali to smo trebali srušiti u procedurama i Zastupničkom domu, a ne blokadom – napisao je Čengić.

Na ovaj način on je istovremeno i "naružio" Nikšića, jer on danas nije obavio posao dužosnika i nije došao na veoma važnu sjednicu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.