- Ja ne želim biti uspavan i nedovoljno borben za projekte koji su bitni za građane KS pa i šire. Također želim da se ogradim od nastupa svih zastupnika pa i kluba iz kojeg dolazim na način koji nije primjeren za Skupštinu KS na način da vodimo mahalašku politiku i da pokušavamo na sve načine da učinimo nedostojnim neke od zastupnika. Naravno da ću podržavati sve one projekte koji su bili i koji će biti dobri za naše sugrađane. Želim da se zahvalim Nenadiću i kompletnoj Vladi na saradnji. U nastavku mog djelovanja kako u Klubu SDA, ako se to njima ne bude svidjelo, imaju organi stranke i neka odluče o tome – kazao je Čelik.

VEZANI TEKST - Mirza Čelik objasnio slučaj "franko de jure", da li je uspio?

Zastupnik Čelik, dakle, nije prisustvao sjednicama Skupštine KS zbog svojih nedoimica vezanih za stranku i stranačke kolege. Sve bi bilo prihvatljivo i razumljivo da Čelik nije prisustvovao eventualno sjednicama stranačkih organa. Međutim, on ima problem sa strankom, a ne poštuje obaveze koje kao zastupnik ima u Skupštini. Jedna od njih je i prisustvo sjednicama. Čelik bi valjda morao znati da ga na kraju krajeva ne plaća stranka, nego Skupština KS, odnosno poreski obveznici u KS.

Čelik, kojeg će građani u Sarajevu, ali i šire, pamtiti po "hitovima" - "franko de jure" i "molim vas da poštujete naredbe Kriznog štaba kako bi ova pandemija završila sutra, a ne danas", očito je sasvim polupao lončiće.