open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Los Angelesu
Ćavar sretan zbog povratka u SAD, Pidro pod posebnim emocijama
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su pozvani za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a nakon 19 sati putovanja smjestili su se u hotel u Los Angelesu.
14.12.2021. u 20:06
get url
text

Selmir Pidro kaže da se ekipe oporavila od puta i da su svi spremni.

- Nakon dugog puta uspjeli smo da se odmorimo i spremni smo da nastavimo sa radom. Iskoristit ćemo period do utakmice da se aklimatizujemo i što bolje spremimo za meč sa Amerikom.

VEZANI TEKST - Reprezentativci BiH do Los Angelesa putovali 14 sati, konačno se javili iz FSBiH
 

Pidro je prve minute u dresu A tima upisao u martu ove godine protiv Kostarike.

- Svaki novi poziv u nacionalni tim za mene je nešto posebno. Igrati za svoju državu je velika stvar i uvijek sa posebnim emocijama nastupam u dresu sa nacionalnim grbom. Tako je bilo u omladinskim selekcijama, tako će biti i sada u A reprezentaciji. Spreman sam kao i ostali igrači ovdje i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu - kaže Selmir Pidro i dodaje:

- Iako ne poznajemo dobro protivnika mi treba da gledamo sebe i da odradimo ono što selektor i njegov stručni štab budu tražili od nas. Svi smo motivisani da se pokažemo u što boljem svjetlu i predstavimo našu zemlju na najbolji način.

Marijan Ćavar, nekadašnji kapiten U-21 selekcije ima dva nastupa za A tim i to baš na posljednjoj turneji u Americi kad su Zmajevi igrali protiv SAD-a i Meksika.

- Nakon tri dana priprema u Zenici imali smo priliku da se dobro upoznamo i već smo izgradili zajedništvo što će nam mnogo značiti u susretu sa Amerikom. Već sam nastupio za A tim 2018. godine upravo u Americi. Sad sam ponovo tu i presretan sam zbog toga. San svakog fudbalera je da nastupi za reprezentaciju i radujem se što sam dio ovog tima.

VEZANI TEKST - Osiguran TV prijenos: Ovdje možete gledati utakmicu SAD - BiH
 

Fudbaler Širokog o predstojećem susretu kaže:

- Mi ćemo u ovoj utakmici dati svoj maksimum kako bismo ostvarili pobjedu. Ne možemo puno pričati o protivniku jer nam je nepoznanica. Uglavnom, oni su sastavljeni od igrača iz MLS lige koja je kvalitetna. Pripremit ćemo se na najbolji mogući način i pokušati ostvariti pobjedu.

Utakmica se igra u noći sa subote na nedjelju, 19. decembra u dva sata ujutro po našem vremenu

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.