open-navfaktor-logo
search
Skuplja potpise
Ćamil Duraković nezavisni kandidat za potpredsjednika RS-a
Ćamil Duraković obznanio je danas da se odlučio kandidovati za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske na Općim izborima 2. oktobra kao nezavisni kandidat.     
09.05.2022. u 11:32
get url
text

- S obzirom da nisam član nijedne stranke, za nezavisnu kandidaturu mi je potrebno 3.000 potpisa građana koji su upisani u Centralni birački spisak na području entiteta Republika Srpska. Potpisi su uvjet za kandidaturu, a koje moram predati CIK-u do 20. maja. Ovim putem pozivam sve vas koji podržavate moj politički rad, a imate ličnu kartu u entitetu RS, da mi se javite u inbox kako bi moj tim došao do vas, ma gdje bili. Napominjem da ukoliko ste već dali ili planirate dati potpis jednom političkom subjektu-kandidatu, onda ne možete svoj potpis dati drugom političkom subjektu-kandidatu - poručio je Duraković. 

Kaže da i dalje ostaje aktivnim učesnikom Pokreta za državu, koji okuplja sve probosanske stranke s prostora bh. entiteta Republika Srpska, čiji je cilj zajednička lista. 

- Naš je cilj jasan - zajednička kandidatska lista svih probosanskih stranaka za Narodnu skupštinu RS-a, i pored toga što ću raditi na svojoj kandidaturi, dat ću sve od sebe da što više kandidata sa zajedničke liste uđe u NSRS čime ćemo zasigurno promijeniti političku situaciju u ovom entitetu. To što sam objavio da ću biti nezavisni kandidat za predsjednika odnosno potpredsjednika RS-a neće nanijeti nikakve štetet zajedničkoj listi. Pored mene koliko znam bit će još dva kandidata, mislim da su to Senad Bratić i Jusuf Arifagić. Onaj koji od nas trojice bude imao navjeći broj glasova bit će potpredsjednik RS-a pojašnjava Duraković. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.