open-navfaktor-logo
search
Direktorica Bordo tima
Buljubašić otkrila: Moguć povratak Tana u Sarajevo, odluka sljedeće sedmice
Nakon predstavljanja novih dresova i novog tehničkog sponzora, direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić otkrila je kako se obratila bivšem vlasniku upravljačkih prava, Vincentu Tanu.
02.07.2021. u 21:35
get url
text

Buljubašić je kontaktirala malezijskog biznismena kako bi pomogao rad kluba sa Koševa nakon što je Nguyen Hoai Nam odlučio prestati sa ulaganjima u Bordo tim.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo na prekretnici: Maštali o iskoraku u Evropi, a sada im u mislima samo jedna riječ - "preživljavanje"

Direktorica, čijim radom i angažmanom u klubu već neko vrijeme nisu zadovoljni navijači, otkrila je kako je Tan izrazio želju da ponovo investira u FK Sarajevo.

Ipak, odluku o tome da li će ponovo preuzeti finansiranje Sarajeva, Tan će donijeti i objaviti u toku sljedeće sedmice.

- Mi smo u kontaktu sa Tanom već neko vrijeme, nakon situacije sa Namom. Tan je tu bio godinama i kada je bilo najteže. Zamolila sam da li može pomoći u ovoj situaciji. On je pokazao neki interes jer ima neke emocije prema Sarajevu. Rekao je da će sljedeće sedmice otkriti da li će preuzeti klub. Želio je da izrazimo njegovu želju da se vrati u klub, ali će potvrdu o tome dati naredne sedmice - kazala je Buljubašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.