Možda ovim receptom uspijete "kupiti" i svoje mališane da probaju s obzirom na to da rijetko ko od njih odbija tjesteninu u svim oblicima i kombinacijama.
Ovu salatu možete napraviti i dan ranije, a možete je ponijeti i na posao ili izlet.
Potrebno vam je: 50 grama crnih maslina, 150 grama pečenih paprika, jedna veća konzerva tunjevine i 250 grama skuhane tjestenine.
Po želji možete dodati komadiće feta sira i cherry paradajz.
Za dresing koristite tri kašike maslinovog ulja, 2 kašike sirćeta, jednu kašikicu senfa, te sok od pola iscijeđene narandže, so i biber.
Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Iscijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.
Za dresing sjedinite maslinovo ulje, sirće, senf, svježe iscijeđeni sok narandže, so i biber, stavite sve u manju teglicu, zatvorite i dobro protresite.
Možete dresing miješati i pjenjačom u zdjeli, ali ovaj je način jednostavan i brz, a ako mislite da ste ga napravili previše, samo ostavite ostatak u tegli i čuvajte u frižideru do dva dana.
Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite.