navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zlatna malina

Bruce Willis najgori u čak osam filmova u 2021. godini

Zlatne maline za najgora ostvarenja u svijetu filma u 2021. bit će dodijeljene na sada već tradicionalni datum – dan prije Oscara, u subotu 26. marta, a objavljene su i nominacije.  

Objavljeno: 09.02.2022. u 08:01
get url
text

Bruce Willis ove godine je dobio posebnu kategoriju za Zlatnu malinu koja je nazvana "Najgora izvedba Bruce Willis u filmu iz 2021. godine", jer se pojavio u čak osam projekata za koje organizatori smatraju da su loši.

U pitanju su filmovi "American Siege", "Apex", "Cosmic Sin", "Deadlock", "Fortress", "Out of Death", "Survive the Game" i "Midnight in the Switchgrass".

U tim filmovima, uglavnom sa veoma niskim budžetom i prikazanim samo putem streaminga, zvijezda sage "Umri muški" ima "originalne uloge" poput razočaranog šerifa, bivšeg policajca, penzionisanog generala ili bivšeg agenta CIA-e, prenosi Beta.

Najviše nominacija dobio je Netfliksov mjuzikl "Diana: The Musical", a filmovi s pet nominacija su trileri "Karen" i "The Woman in the Window", kao i "Space Jam: A New Legacy", u kojem glumi NBA zvijezda LeBron James.

Za najgoru glumicu nominovane su Amy Adams, a tu su i Jeanna de Waal, Megan Fox, Taryn Manning te Ruby Rose. Na listi najgorih glumaca uz Bruca Willisa nalaze se Scott Eastwood, Roe Hartrampf, LeBron James, Ben Platt i Mark Wahlberg.

Također, ni u sporednim ulogama nisu se svi proslavili, pa su se ovdje našli i neki od popularnih glumaca, a to su Ben Affleck, Nick Cannon, Mel Gibson, Gareth Keegan i Jared Leto za izvedbu u filmu "House of Gucci". Među glumicama najgore izvedbe u sporednim ulogama su imale Amy Adams, Sophie Cookson, Erin Davie, Judy Kaye i Taryn Manning.

Podsjetimo, Zlatna malina se dodjeljuje od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova posebne fondacije koja parodira američkoj Akademiji filmskih umjetnosti i nauka. "Pobjednici", koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4.79 dolara.