open-navfaktor-logo
search
Nađeni tragovi
Britanskoj policiji prijavljena upotreba kokaina u Parlamentu
Britanske parlamentarne vlasti pozvale su policiju nakon što su mediji objavili da su tragovi kokaina pronađeni na brojnim lokacijama u parlamentu.
06.12.2021. u 22:24
get url
text

Predsjedavajući Donjeg doma Lindsay Hoyle rekao je da je kontaktirao policiju nakon što je Sunday Times objavio da se ilegalna droga koristi u zgradama parlamenta.

List navodi da su testovi pomoću maramica za otkrivanje droge pronašli tragove kokaina na 11 lokacija kojima mogu pristupiti samo akreditovani parlamentarni zastupnici, osoblje i novinari, uključujući toalet u blizini parlamentarne kancelarije premijera Borisa Johnsona.

- Izvještaji o korištenju droga u parlamentu, koje je objavio Sunday Times, duboko su zabrinjavajući i ove sedmice ću ih iznijeti kao prioritet tokom razgovora sa policijom - rekao je Hoyle u izjavi.

- Očekujem da vidim punu i efikasnu primjenu zakona - dodao je on.

Johnsonov glasnogovornik Max Blain rekao je u ponedjeljak da su izvještaji "zabrinjavajući".

Optužbe su se pojavile upravo kada je vlada objavila novu strategiju za borbu protiv zloupotrebe korištenja droga i kriminala povezanog sa drogom. Planovi objavljeni u ponedjeljak pozivaju na korištenje dodatnih resursa za rehabilitaciju ovisnika, uporedo s policijskim suzbijanjem dilera droge i trgovaca drogom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.