Bosna Royal bi sutra trebala igrati gradski derbi protiv OKK Spars, međutim prema posljednjim informacijama do toga neće doći jer su od ovog kluba gotovo svi digli ruke, a predsjednik Almir Bradić nema sredstva da isplati dugovanja i pokrije troškove nove utakmice.

Kako je Bradić izjavio Feni, suspenzija je dan prije utakmice na snazi i nema naznaka da će doći do njenog ukidanja, odnosno plaćanja dugovanja.

- Došli smo do bezizlazne situacije i teško je da će doći do nekih promjena. U Bosni Royal finansijska situacija je izuzetno teška, obećanja nisu ispunjena, novca nema i ono što ja zaista ne želim je da zbog toga ispaštaju naši igrači - rekao je Bradić.

Dodao je da već neko vrijeme sam obavlja mnoštvo funkcija u klubu kako bi kolektiv funkcionisao i da bi se Bosna nastavila takmičiti u Prvenstvu BiH.

- Bio sam od predsjednika do vozača, nosio sam vodu igračima i dizao kredite za njihove plaće. Ja to ne mogu više, iscrpljen sam. Ostala su samo obećanja ljudi na funkcijama koji su rekli da će pomoći u trenucima kada je to njima odgovaralo, a nakon toga se više nikada nisu javili - naveo je Bradić.

Ukoliko Bosna Royal ne uplati novac izgubit će utakmicu službenim rezultatom 20:0.

Bosna se trenutno nalazi na 11. mjestu Prvenstva BiH