- Posebno je zadovoljstvo, pogotovo u današnjem vremenu, susresti bračne parove koji se odlučuju na veći broj djece. Djeca su velika Božija blagodat i izvor bereketa i sreće cijele porodice. Možda nije jednostavno odgojiti i podići veći broj djece, ali je svakako vrijednost i blagodat velika. Čast mi je što sam uime reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića uručila prigodan poklon ovoj hrabroj porodici, te što sam prenijela selame naših velikodstojnika i dove koje su im uputili. Posebna je vrijednost što se ova porodica nalazi na prostoru manjeg bh entiteta i nadam se da će biti primjer i drugima - kazala je mr. Terzić.

Koordinatorica Terzić je prenijela posebne čestitke porodici Žigić u ime reisa Kavazovića, muftije bihaćkog hafiza Mehmeda ef. Kudića, direktora Uprave za vjerske poslove Ismaila ef. Smailovića, šefice Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u BiH dr. Safije Malkić i poželjela im mnogo zdravlja, rahatluka i blagostanja.

Ermina Emrić-Žigić je završila Islamski pedagoški fakultet u Bihaću kao student generacije i predavač je islamske vjeronauke u Bosanskoj Kostajnici. Njen muž Enver je vlasnik firme za izradu stolarije i namještaja. Njihovo najstarije dijete je Sumeja koja je završila Islamsku gimnaziju u Zagrebu i trenutno je studentica u Sarajevu, a ostala djeca su muškarci uključujući i najmlađeg dječaka Emira koji je skoro došao na ovaj svijet, saopćeno je iz Muftijstva bihaćkog.