open-navfaktor-logo
search
Borac savladao Sarajevo
Bordo tim pokleknuo u meču koji je ličio na politički miting
Fudbaleri Borca savladali su Sarajevo sa 1:0 u derbiju 11. kol Premijer lige BiH. 
25.09.2021. u 20:51
get url
text

Pitanje pobjednika odlučeno je na otvaranju drugog dijela kada je gostujućeg golmana matirao Stojan Vranješ. Borac je tako na domaćem terenu slavio protiv Bordo tima nakon punih deset godina posta.

Mnogo tenzija bilo je pred derbi u Banjoj Luci. Tako je sinoć sudija Elvis Mujić, otkazao meč zbog pritiska i prijetnji, a umjesto njega na derbi je stigao Antoni Bandić.

VEZANI TEKST - "Marš na Drinu" dočekao fudbalere Sarajeva u Banjoj Luci

I prije početka utakmice bilo je stvari koje nemaju veze sa sportom, a već smo pisali kako je fudbalere Sarajeva u Banjoj Luci dočekala pjesama "Marš na Drinu", što nema nikakve veze sa sportom...

No, vratimo se sportu i fudbalu. Prvo poluvrijeme obilježili su promašaji Moraitisa, koji je imao sedam prilika, ali nije uspio da matira Dizdarevića. S druge strane bilježimo i nekoliko opasnosti pred golom Borca, a u 30. minuti domaće je spasio Vojnović.

Ono što nije uspio Moraitis u prvom poluvremenu jeste Vranješ u drugoj minuti drugog dijela.

Trako je izgubio loptu, Zakarić je sjajno ubacio sa desne strane, a kapiten Banjalučana glavom pogodio za veliko slavlje domaćih.

U 60. i 63. minut zaprijetili su i gosti. Prvo je Pidro pokušao iz slobodnjaka, Pavlović je bez problema spasio svoj gol, a tri minute kasnije golman Borca nestvarnom intervencijom spašava domaće. 

Opet je Pidro šutirao, lopta je zakačila jednog igrača Borca i padala u gol, ali se Pavlović podigao i spasio svoj gol.

U finišu meča opet smo u Banjoj Luci čuli političke poruke. Navijači na cijelom stadionu standirali su "Srbija - Kosovo", a atmosfera je više ličila na politički miting nego na derbi 11. kola PLBiH.

U 80. minuti gosti su mogli do izjednačenja. Nakon kornera lopta se odbila do Fanima, koji je uhvatio volej i šutirao pored gola. Do kraj meča nije bilo većih prilika pred golom Pavlovića. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.