Borba stoljeća: Britanskom Aliju nude 50 miliona dolara za meč protiv Wildera

objavljeno: 09.05.2018. u 13:47

Deontay Wilder je prije 10-ak dana kontaktirao Eddieja Hearna i ponudio mu minimalno 50 miliona dolara za meč s njegovim prvakom Anthonyjem Joshuom.

Uvjet je bio taj da se njih dvojica međusobno obračunaju u svojim idućim borbama i to prije kraja ove godine. Iznos od 50 miliona bio bi zagarantiran britanskom Muhammadu Aliju, a ako bi kojim slučajem borba donijela zaradu veću od 100 miliona onda bi se i Joshuin dio uvećao.

S druge strane, ako prodaja podbaci, Wilderova strana bi se obvezala pokriti njegovih 50 miliona, piše Fight Site.

U takav ugovor ne bi bila postavljena stavka o obaveznom revanšu i u igri bi morali biti svi pojasevi.

- Borba će se dogoditi. Siguran sam 95 posto da će to biti ove godine - odgovorio je Joshua na upit Sky Sportsa o tome kako napreduju pregovori:

- Jako, jako, jako sam zainteresovan. Više nema smisla pričati o finansijama, jer sam svjestan da u ovom meču postoji finansijska dobit. No, ostavimo to po strani i pogledajmo što se skriva u detaljima. Ne možeš mi samo ponuditi otkupnu klauzulu. Nisam ovdje kako bih prodao svoje pojaseve i tebi prepustio kontrolu nad eventom. Trebamo izgraditi ovu borbu do njenog punog potencijala. Ja želim da ona bude u Ujedinjenom Kraljevstvu, a oni je žele u SAD-u. Imamo dovoljno vremena da sve dogovorimo i naporno radimo na svemu tome - riječi su WBA, IBF, IBO i WBO teškaškog prvaka.