- Kulminacija takvog odnosa Tužilaštva BiH desila se hapšenjem direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmana Mehmedagića, na kojeg se godinama vrši pritisak, s ciljem njegovog uklanjanja sa čelne pozicije u obavještajnoj agenciji.

Osman Mehmedagić je naš saborac, ratni vojni invalid i dobitnik Zlatne policijske značke. Svi mi vrlo dobro znamo ko je Osmica i zbog čega smeta onima koji su protiv ove zemlje. Njegovo hapšenje duboko nas uznemirava, jer za djela koja se njemu stavljaju na terer nikad niko nije uhapšen, već su se procesi vodili u redovnim procedurama. Hapšenje je očigledna poruka koju centari moći koji kontrolišu pravosuđe šalju svima koji se suprotstave antidržavnim politikama i nastrajima na BiH.

Svjedočimo da Tužilaštvo BiH neselektivno podiže optužnice protiv oficira i vojnika Armije RBiH zbog navodnih ratnih zločina, dok izostaju optužnice protiv pripadnika Vojske RS-a, među kojima je stotine njih odgovorno za genocid i druge ratne zločine diljem Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo progoni časne generale Armije RBiH, i gotovo da ne postoji nijedan visoki oficir koji se nije našao na meti Tužilaštva. S druge strane, Tužilaštvo izbjegava da čak i da privede bivešg oficira VRS Milomira Savčića, a ministra MUP-a RS Dragana Lukača oslobođa odgovornosti iako cjelokupna javnost ima priliku vidjeti snimak na kojem naređuje da odvedu zarobljenog civila koji je kasnije mučki likviran. Nevjerovatno da niko od direktnih izvršilaca zločina u Sarajevo, u kojima je stradalo više od 11.000 ljudi, među kojima 1.600 djece, još nije procesuiran.

Još je mnogo primjera dvostrukih aršina koje primjenjuje Tužilaštvo BiH diljem BiH, s očiglednim ciljem da pokuša izmijeniti karakter agresije na našu domovinu.

Slično se događa i kada su u pitanju optužnice za druga krivična djela, gdje se uglavnom procesuiraju bošnjački predstavnici. Pored brojnih afera, Tužilaštvo i ne pomišlja da procesuira bilo kojeg funkcionera iz RS-a ili nekog iz hrvatskog naroda.

Nemamo ništa protiv toga da svako u ovoj zemlji bude jednak pred zakonom i da svako ko je, eventualno, prekršio zakon zbog toga odgovara. Međutim, protiv smo toga da za jedne zakon važi, a za druge ne i da se pravosuđe koristi za političke obračune i nastraj na državne institucije. Takva praksa Tužilaštva BiH mora se zaustaviti - navodi se u saopćenju Koordinacije boračkih udruženja KS.