U dosadašnjih 11 mečeva Borac nema nijednu pobjedu u Mostaru, osam puta radovali su se domaćini, tri puta je bilo neriješeno, a gol razlika je 17:5 u korist Rođenih.

- Ulog je veliki. Šest ekipa se ravnopravno bori za Evropu i jako je bitan svaki bod. Utakmice protiv Veleža su specifične. Borac nikad nije slavio u Mostaru, otkako se igra Premijer liga, doduše nisu ni oni u Banjoj Luci. Bit će nam to dodatni motiv uz sve probleme koje imamo da budemo maksimalno motivisani, skoncentrisani i da iznenadimo Velež u Mostaru - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Siniša Dujaković i Jovo Lukić su van stroja zbog povreda, a Dino Ćorić će utakmivu propustiti zbog žutih kartona. Tandem Meleg – Brtan je otputovao u Hercegovinu, ali sigurno neće početi utakmicu.

- Nismo imali uspjeha u Mostaru u posljednje vrijeme, ali mislim da uz jedno zajedništvo i čvrstu igru možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Znamo da su u Mostaru dominantni i agresivni, ali i mi smo spremni da odgovorimo na sve to i da uz što manje grešaka se vratimo u Banja Luku sa bodovima - optimista je kapiten Borca Stojan Vranješ.

Utakmica Velež – Borac igra se sutra u Mostaru, na stadionu Vrapčići sa početkom od 18 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.