open-navfaktor-logo
search
Derbi 4. kola
Borac stopostotan na domaćem terenu, drugi poraz Zrinjskog
Fudbaleri Borca upisali su treću ovosezonsku pobjedu, nakon što su u derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 1:0 savladali Zrinjski.
16.08.2020. u 18:53
get url
text

Pobjednik utakmice na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odlučen je pogotkom Stojana Vranješa već na samom početku utakmice, tačnije u petoj minuti. Za drugi pogodak u ovoj sezoni kapitenu Borca asistirao je Almedin Zilkić.

VEZANI TEKST - Pogledajte najinteresantnije detalje s utakmice Borac - Zrinjski

Upravo je asistent vodećeg gola za Borac u 11. minuti pokušao iz slobodnjaka udvostručiti prednost domaćina, no Dinko Horkaš je osujetio njegov pokušaj.

Prvu ozbiljniju priliku Mostarci su imali u 20. minuti, ali Mario Tičinović nije uspio lobovati Bojana Pavlovića.

Dvije minute kasnije Dinko Trebotić je pokušao, ipak Siniša Dujaković je pravovremenim startom izblokirao njegov šut.

Iz finiša prvog dijela vrijedi spomenuti još dvije dobre situacije za izabranike Vlade Jagodića. U obje je u centru pažnje bio Vranješ, ali ih nije uspio riješiti na efektan način, pa se na poluvrijeme otišlo minimalnom prednošću domaćeg sastava.

I u drugom poluvremenu kvalitet fudbala nije bio mnogo bolji u odnosu na prvih 45 minuta. Vruće i sparno vrijeme u Banjoj Luci jedan je od faktora koji nije pogodovao fudbalerima oba tima kako bi ovaj susret opravdao epitet derbija kola.

U nastavku meča Dujaković je bio tak koji je sa preko 20 metara zaprijetio gostima, ali je lopta na putu ka golu pogodila jednog od njegovih saigrača i završila u gol-autu.

Imao je i Zrinjski svoje prilike, a najbolje su propustili Miljan Govedarica u 67. i mladi Anes Mašić, četiri minute kasnije.


Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, uprkos velikom broju izmjena kojima su obojica trenera pokušali osvježiti svoje ekipe, pa je Borca stigao do treće ovosezonske pobjede, dok je Zrinjskom ovo bio drugi poraz.

U narednom kolu Borac gostuje na Pecari kod Širokog Brijega, dok će Zrinjski ugostiti Slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.