open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac slavio na Grbavici, sudije pokvarile spektakl
Fudbaleri Borca savladali su Željezničar na Grbavici sa 2:1 u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.   
06.11.2022. u 21:29
get url
text

U dosta nervoznoj utakmici, čemu je kumovao sudija Luka Bilbija sa svojim pomoćnicima Arnelom Novalićem i Damirom Lazićem, a koji su donijeli mnoštvo diskutalbilnih odluka, na štetu domaćih, vidjeli smo tri gola i crveni karton. Zapravo, sudije su svojim odlukama umnogome pokvarile spektakl na Grbavici, zbog čega su ispraćeni salvom zvižduka.

Uvodne minute derbija na Grbavici protekle su u ispitivanju snaga, a prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 15. minuti.

Sudija Bilbija izmislio je prekršaj Hodžića nad Kulašinom, još je Željinom veznjaku dao i žuti karton! Nedugo potom izbili su i incidenti na dijelu tribine gdje su bili navijači Borca. Zbog gađanja bakljama, sudija Bilbija prekinuo je meč. Reagovala je i policija koja je odmah sa stadiona ispratila navijače Borca.

Željo je poveo u 27. minuti. Santos je izborio prekršaj, Štilić je ubacio, a Amoah iz druge uspio loptu pospremiti u mrežu za veliko slavlje domaćih.

{$galerijaFotografija}

No, ubrzo je uslijedio i hladan tuš na Grbavici. Nakon kornera usamljeni Kulašin šutirao je prema golu, lopta se odbila od jednog igrača Želje i završila u mrežu iza leđa nemoćnog Bendera.

Borac je mogao do preokreta u 37. minuti. Nakon korner Vojnović se oslobodio Galića, ali je slabo šutirao, direktno u golmana Plavih. 

Na otvaranju drugog dijela Željo je prijetio preko Beganovića i Amoaha, ali je Ćetković u oba navrata odbranio njihove udarce.

U 57. minuti direktan crveni karton dobio je Santos, nakon što je na centru udario Andrića laktom u lice. Treba naglasiti kako je igrač Borca nekoliko sekundi ranije dva puta udario Santosa, ali sudija Bilbija i njegovi pomoćnici nisu prekinuli igru!

Željezničar je postigao gol u 61. minuti, ali ga je sudija Bilbija poništio. Cocalić je bio u skoku sa Ćetkovićem poslao je loptu u mrežu, ali su sudije procijenile da je Željin kapiten napravio preokršaj. Bura protesta domaćih fudbalera, a navijači su skandirali "izađite napolje".

U 70. minuti Cocalić je spasio Želju. Bender je bio savladan, ali je kapiten Plavih sa gol linije glavom loptu izbio u korner nakon udarca Tatara. Prije toga vidjeli smo još jedan prekid, a razlog tome je što je navijač Želje pao sa Zapadne tribine.

Borac je do preokreta stigao u 83. minuti. Hajdarević je pokušao presjeći loptu koja je išla prema Tataru, ali je ona došla do Piščevića koji pogađa za 1:2.  

Željo do kraja nije uspio ozbiljnije ugroziti gol Borca, pa bodovi idu u Banja Luku. 

Rezultati 17. kola

Sloboda - Sarajevo 2:0

Leotar - Tuzla City 4:0

Igman - Posušje 0:0

Široki Brijeg - Sloga 3:0

Željezničar - Borac 1:2

Velež - Zrinjski (odgođeno)

_DSC2524.JPG
1 od 21
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.