open-navfaktor-logo
search
Lukendić potvrdio
Borac raskinuo ugovore s tri standardna igrača: Šta se dešava u redovima prvaka BiH?
Fudbalski klub Borac loše je ušao u novu sezonu. Nakon što su u redovima aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine smijenili dvojici trenera Marka Maksimovića i Zorana Milinkovića, prvu pobjedu u PLBiH Banjalučani su upisali pod vodstvom Nemanje Miljanovića.
09.09.2021. u 11:22
get url
text

U redovima tima sa Gradskog stadiona odlučili su se i za promjene u igračkom kadru, a tim će napustiti trojica fudbalera koja su u posljednje vrijeme bili standardni u timu Borca. 

Direktor Borca Dejan Lukendić je za Mondo.ba potvrdio da Dejan Uzelac, Đorđe Ćosić i Siniša Dujaković napuštaju klub, odnosno da će sa njima biti raskinuta saradnja.

- Danas će sa njima biti potpisan sporazumni raskid saradnje. Hvala na svemu što su pružili i želimo im sreću u nastavku karijere - istakao je Lukendić.

Uzelac je ove sezone upisao tri nastupa (218 minuta), Ćosić devet (720 minuta) i Dujaković pet (405 minuta). Sve trojica igrača bila su dio tima koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka BiH, pa je pitanje šta se dešava u redovima banjalučkog kluba.

I sami smo željeli saznati tu informaciju, ali kako je Faktoru rečeno iz Borca, sve će uskoro biti objavljeno na društvenim mrežama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.