open-navfaktor-logo
search
Mediji nagađaju
"Bomba" iz Italije: Real Madrid se raspituje za Edina Džeku
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, mogao bi napustiti Inter!
06.01.2023. u 16:38
get url
text

I to već u zimskom prijelaznom roku (ima važeći ugovor do kraja sezone).

Dok Inter odugovlači sa početkom pregovora o produženju saradnje, kako piše Calciomercatoweb u borbu za našeg golgetera već u januaru mogao bi se uključiti aktuelni evropski prvak Real Madrid!

Džeko je preksinoć, pobjedničkim golom protiv Napolija pokazao da i sa 36 godina može biti koristan ekipi, a Kraljevski klub već i ranije se raspitivao za kapitena Zmajeva, koji bi na Santiago Bernabeu bio rezervna solucija Karimu Benzemi.

VEZANI TEKST - Edin Džeko govorio o povredi i otkrio do kada ćemo ga gledati u dresu Intera

No, Real nije jedini evrospki velikan koji bi mogao "pokucati na vrata" Intera za našeg fudbalera. Navodno je za njegove usluge zainteresovan i Tottenham.

Kako navodi Hitc.com Džeki bi prelazak u Madrid bio privlačniji od transfera u Tottenham. Isti izvor piše kako bi Spursi odustali od Dijamanta ukoliko bi španski klub u januaru poslao ponudu za Interovog napadača.

Calciomercatoweb podsjeća da se posljednjih sedmica razgovaralo i o mogućem interesu Manchester Uniteda za Džekine usluge. Crveni đavoli zapravo traže napadača i bivši gogleter Manchester Cityja bi doista bio pravi čovjek, no sada se čini da se engleski klub okrenuo profilu Marcusa Thurama.

Za kraj, treba naglasiti kako je Džeko u nekoliko navrata govorio kako je sretan u Interu i da ne bi imao ništa protiv da produži ugovor. No, ukoliko bi stigao poziv iz Reala...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.