Kako pišu hrvatski mediji Jakirović je, uz Gorana Tomića, aktuelnog trenera Rijeke, glavni kandidat za startega zagrebačkog Dinama.

- Iako nam se za sada čini da je Sergej Jakirović taj, Goran Tomić ima sve reference. I utisak je da je posrijedi "mrtva utrka" u kojoj će nijanse odlučivati - piše Germanijak, uz objašnjenje da Željko Kopić neće ostati na klupi Modrih, čak i ako osvoji šampionsku titulu.

VEZANI TEKST - Jakirović: Neko će reći da sam lud, ali ja mislim da sam pošten i korektan

- Dakle, Jakirović... Sjedili smo nedavno skupa i na naše direktno pitanje jel' on taj, nije se dao navući na tanak led. Slegao je ramenima i rekao da ima nedovršenog posla u Mostaru, da priprema sljedeću sezonu i kako uopće ne zna jel' on još u igri. Uz dodatak da Dinamo ima trenera koji je u utrci za prvaka i da nema nikakvog smisla sada pričati o tome. Sve je rekao, ništa rekao nije - piše isti izvor.

Navodi se kako Jakirović ima sve što je potrebno za trenera Dinama - gard, znanje, posvećenost poslu, entuzijazam i kristalno čistu biografiju. Tražili su mu u Maksimiru mane, provjeravali ga na adresama u Sesvetama i Velikoj Gorici, ali nisu dobili krivi zarez...

Gdje god je Jakirović radio, ostavio je dobar dojam, a činjenica da je sa Zrinjskim prošao PLBiH kao niko prije njega, samo je plus u njegovoj biografiji. U ovoj sezoni postao je trofejni trener što je jako bitan faktor u izboru svakog trenera Dinama.