open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bodul i Ramić ohladili Slobodu: Sarajevo odnijelo puni plijen s Tušnja
Fudbaleri Sarajeva su u jednom od derbija šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj pobijedili Slobodu.
21.08.2021. u 20:58
get url
text

Itekako oslabljen Bordo tim u gradu soli trijumfovao je sa 2:1, što je treća vezana pobjeda Sarajeva u prvenstvu. Za prvi ovosezonski poraz Tuzlaka glavni "krivci" su Darko Bodul i Tarik Ramić.

Bodul je za vodstvo pogodio u 15. minuti poslije kontranapada. Asistirao mu je Šabanović. Sarajevo je do prednosti došlo u jeku napada Tuzlaka.

Mogla je Sloboda do poravnanja samo dvije minute kasnije. Balić je probao glavom, a lopta otišla tik pored gola Dizdarevića.

Domaći su u nadoknadi prvog dijela tražili penal. Smatrali su da je Kurdić igrao rukom, ali sudija Bandić nije se oglasio. Izazvalo je to i mnogo varnica na terenu, prigovora domaćih. Mladen Žižović, trener Slobode, dobio je drugi žuti karton zbog čega se u drugom poluvremenu nije vratio na klupu.

Sarajevo je do drugog pogotka stiglo u najbolje moguće vrijeme. Strijelac je bio Tarik Ramić, 19-godišnji veznjak koji je uzeo loptu na centru, lako se oslobodio svojih čuvara, a kada je ušao u šesnaesterac odlučio se na udarac, koji je završio iza leđa Bukvića.

Poslije toga Sloboda je pokušavala vratiti se u igru, ali Sarajevo se uspješno branilo sve do pete minute nadoknade, kada je Dženis Beganović postigao počasni gol za Tuzlake.

Gosti su igrali s igračem manje od 82. minute. Za svega 180 sekundi Šabanović je dobio dva žuta kartona.

Sudija Antoni Bandić na Tušnju je pokazao čak 10 žutih kartona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.