open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Bježeći od policije, krijumčari migranata sletjeli u kanal
Granična policija iz Bosanske Gradiške uhapsila je tokom prethodne noći dvojicu bh. državljana, koji su sa dva vozila spriječeni u krijumčarenju 12 osoba afro-azijskog porijekla.
07.10.2020. u 11:56
get url
text

Kako je saopćeno iz Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH), sve se odigralo oko ponoći kada se prilikom pokušaja zaustavljanja vozač "škode", bh. registarskih oznaka, oglušio o naredbe policajaca i dao se u bijeg. Drugo vozilo "renault", na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo je s puta i zatečeno u kanalu.

- U cilju pronalaska osoba i zaustavljanja "škode" o događaju su obaviješteni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području Bosanskog Novog. Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhapšeni - naveli su iz Granične policije.

Ilegalni migranti koje su prevozili nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa graničnim policajcima JGP Bosanska Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, naveli su iz Granične policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.